Gözümüzün yapısı gereği içinde lens bulunmaktadır. Aynı zamanda Baktığımız yere uzak veya yakın olarak odaklanmayı sağlamaktadır. Lensin esnek yapıda olması ve şekil değiştirebilmesi sayesinde uzak ve yakın mesafeleri sorunsuz olarak görebilirsiniz. Yaş aldıkça gözlerdeki lensin esnek olan yapısı değişime uğrar. Akıllı lens (göz içi lens bu durumda kullanılabilen bir alternatiftir.
İlerleyen yaşlarda göz içi lens saydamlığını kaybeder. Yaşlanan insanların katarakt olmasının sebebi göz içindeki lensin şekil değiştiremez hale gelmesidir. Ayrıca Katarakt akıllı lens uygulamaları ile çözülebilen bir göz rahatsızlığıdır. Akıllı lens uygulaması yapıldıktan sonra bir daha katarakt oluşumu gerçekleşmez. İşlemin kısa sürmesi sebebiyle akıllı lens uygulamaları günümüzde birçok kişinin tercih ettiği yöntemler arasında yer almaktadır.
Göz içindeki lensin işlevini yerine getiremediği durumda göze eski özelliklerini kazandırmak için kullanılan bir tıbbi üründür. Ancak Yaşlandıkça ortaya çıkan göz problemleri arasında yer alır. Aynı zamanda göz içi lens uzak mesafe, yakın mesafe veya ara mesafelerde odaklanma sorununu ortadan kaldırır. Göz doktorlarının onayıyla ve uygulama koşullarını sağlayan hastalarda işlem yapılabilmektedir. Hastanelerde cerrahlar tarafında yapılan uygulamalardır.
Akıllı lens (göz içi lens) tedavisi olmak isteyen kişilerin 40- 45 yaş üstünde ve gözlük takmak istemeyen kişiler tarafından tercih edildiği bilinmektedir. Miyop, hipermetrop, astigmat gibi görme bozuklukları tedavilerinde en çok tercih edilen yöntemlerdendir. İleri yaşlarda oluşan katarak ve yaşa bağlı olarak oluşan görememe problemlerinde akıllı lens uygulaması kolaylıkla yapılabilen bir işlemdir. Halk arasında lazerli veya dikişsiz işlem olarak bilinen tedavi yöntemidir. Göz hastanelerinde yapılan bu işlem hem kısa sürmekte hem de hastalar için atlatılması kolay bir süreç olmaktadır.
Katarakt görmeyi etkileyen bir kusurdur. Hastaların puslu bir yüzeyin ardından baktıkları hissini yaşatmaktadır. Buy uygulama içi yaş faktörü öncelik olsa da doğuştan gelen görme kusurlarından veya geçirilen hastalıklardan da oluşabilen bir rahatsızlıktır. Ayrıca Gözünüzde bazı belirtilerle kendini belli eder. Bunlardan bazıları;
Akıllı lens (göz içi lens) göz içi mercek uygulaması yapılması planlanan hastaların;
Belirtilen uygulama özelliklerinin haricinde özel durumu olan ve göz doktorunun tavsiyesiyle bu operasyon da yapılabilmektedir.
Akıllı lens (göz içi lens) operasyonu birçok kişinin göz sağlığına yeniden kavuşmasını sağlayan ve tercih ettiği operasyonlardır. Göz doktorlarının tanı ve tetkikleri değerlendirmesi sonucu verdiği karar göre yapılan operasyonlardır. Kişinin yaşı, gözün yapısı, görme oranı, kornea kalınlığı, yaşam tarzı, genel görme durumu ve buna benzer konuların değerlendirilmesi sonucu hastanın kabul etmesinden sonra yapılabilen işlemlerdir. Ayrıca Akıllı lens operasyonunun avantajları birçok başlıkta sayılabilmektedir. Bunlar;
Lazer ameliyatları; miyop, astigmat, hipermetrop, presbiyopi gibi görme sorunlarının çözülmesi için kullanılan yöntemdir. Akıllı lens (göz içi lens) ameliyatı için iki farklı operasyon şekli bulunmaktadır.
Birincisi; fakik göz içi lens implantasyonu (PIOL) göz doktoru retinada küçük bir kesi açıp içine merceği yerleştirir. Dikişsiz olarak yapılan bu işlemden sonra göz kendi kendine iyileşebilmektedir.
İkincisi; Refraktif Lens Değişimi (RLE) (Göz İçi Akıllı mercek ameliyatı) bu ameliyat sırasında gözdeki doğal lensin bir kısmı çıkarılarak yerine yapay mercek takılmaktadır. Kullanılan lens gözün işlevlerinin tam olarak yerine getirilmesini sağlayacak son teknoloji ürünü bir implant kullanılarak yapılmaktadır. Katarakt ameliyatları kapsamında da yapılabilen bir operasyondur.
Lazer göz ameliyatları için 18 yaş ve üstünde olmanız gerekir. Ve bu ameliyatları için genelde 45 yaş uygulaması yapılmaktadır.
Lazer Göz Ameliyatları 3 Farklı Şekilde Uygulanabilir:
Premium Akıllı Lensin Avantajları Nelerdir; Göz içi merceğin saydamlığını kaybetmesi yaşın ilerlemesiyle oluşabileceği gibi bazı durumlarda erken yaşlarda veya doğumsal kusur olarak da kendini göstermektedir. Travmalar veya bazı ilaçlar da katarakt olmasına sebep olabilmektedir. Katarakt yaşlıların yaşadığı en önemli göz kusuru olarak yerini almaktadır. Katarakt fark edilince tedaviye başlanması gerekir. Göz eskisi gibi görmeye başlar. Katarakt teknolojik gelişmeler ve yeni cihazların kullanılmaya başlanmasıyla tedavisi daha kolay bir hale gelmiştir. Tüm dünyada en çok karşılaşılan sorun olmasının da çalışmalar ve araştırmalara katkısı bulunmaktadır. Ayrıca Günümüzde katarakt tedavisi için kullanılan tüm yöntemler hastalara olumlu sonuçlar sunar. Birkaç yıl öncesine kadar katarakt tedavi sürecinden sonra yakın ve uzak gözlüğü kullanımı devam ederken şimdi gözlük kullanılmasına gerek kalmayacak premium akıllı lensler gözlüksüz hayatı mümkün kılmıştır.
Operasyonun yapılmasına karar verilmeden önce göz doktorunun istediği tetkiklerin tamamlanması gerekmektedir. Muayene ve kontroller yapıldıktan sonra gözün yapısı ve hastanın durumu özel olarak değerlendirilmektedir. bu uygulama için doktor tavsiyesiyle işlem yapılması gerekir. Kişisel taleple bu işlemin gerçekleşmesi mümkün olmamaktadır. Bu konuların neler olduğunu ve ne sıkılıkla karşılaşıldığını doktorunuzdan bilgi olarak alabilirsiniz. Konu hakkında tüm bilgileri edindikten sonra operasyonu için belirlenen gün ve saatte hastanede olmanız yeterlidir.
[elementor-template id=”194″]
Akıllı lens uygulanabilmesi için hastaların en az 40 yaşında olması veya katarakt şikayetinin bulunması gerekmektedir. Özel durumlar dahilinde hekim onayıyla akıllı lens tedavisi ve operasyonu yapılabilmektedir.
Operasyonlar 10 dakika kadar süren bir göz operasyonudur.
Hayır, ağrı ve acı hissedilmez.
Hayır, hastane yatışına gerek yoktur.
Operasyondan sonra göz bandajlanır ve bir gece bandaj kalır. Ayrıca Ertesi gün görme faaliyeti başlar
Öncelikle bir gözünüze operasyon yapılır. Birkaç gün sonra diğer göze operasyon yapılması mümkün olmaktadır.
Uygulaması sonrası bazı kişilerde bulanık görme, ışık halkaları, yansıma, kanama, göz enfeksiyonu gibi yan etkilerle karşılaşılabilmektedir. Yan etkilerin birkaç gün içinde düzeldiği gözlenmiştir.
Göz üzerine yerleştirilen kontak lenslerden değildir. Akıllı lens gözün içine yerleştirilir renkli olarak kullanılmaz.
Katarakt tedavisi için operasyon yapılmaktadır. Operasyon sonrası bir daha katarakt oluşumu gözlenmemektedir.
Miyop, hipermetrop ve astigmat gibi göz kusurlarında lens kullanılabilir. Bunun için göz doktorunun kontrolleri ve tedavi yöntemlerinin yapılması gerekir.
Premium akıllı lens yüksek kaliteli merceklere verilen isimdir.
Belirli durumlarda takılamaz. Bunlar arasında diabetik retinopati, sarı nokta hastalığı, şiddetli kuru göz, glokomun ileri seviyede olması, optik nöropati, kornea distrofileri ve keratokonus gibi durumlarda akıllı lens takılması önerilmez.
Evet. kalıcı olarak göze uygulanır. Bu sebepten seçilen merceğin kalitesi çok önemlidir.
Evet, Aracınızı operasyon sonrasında kullanabilirsiniz.
Uygulama yapılan hastalarda gözlük kullanımına gerek kalmaz.
Operasyon öncesi ön hazırlık gerektirmeyen kolay işlemlerdir.
Bu operasyonda göze damla damlatılarak gözün uyuşması sağlanmaktadır.
Bu operasyonların sonucunda yaşanmış spesifik bir rahatsızlık tespit edilmemiştir.
Hayır, alerji yapmaz.
Bu uygulama için katarakt olmayanlara da yapılabilen bir işlemdir.
Maalesef uygulamaları ne ülkemizde ne de yurt dışında karşılanmayan bir uygulamadır. Bu alandan kontrol edebilirsiniz.
Bu operasyonlar kolay ve kalıcı çözümler yaratmaktadır.
Her iki operasyon da doktorun tavsiyesiyle yapılabilmektedir.